Groene speeltuin

In een natuurlijke omgeving spéélt een kind ook op een natuurlijke manier. GKB verstaat de kunst van het inrichten van groene speelomgevingen, waar kinderen én volwassenen met plezier vertoeven.

Kijk naar een kind in de vrije natuur – en ontdek hoe het speelt. Het vormt de basis van onze filosofie. Speelaanleidingen genoeg in een liggende boomstam, een plas water of een boom. Sterker nog: kinderen hebben meer van zulke speelsituaties nodig. Waarin ze aangemoedigd worden om te bewegen en te genieten van het buitenspelen.

Veilig

Tegelijk is er een ander aspect dat meetelt, als u een speelomgeving wilt realiseren: veiligheid. De balans tussen uitdaging en veiligheid, tussen risico en spel, is kwetsbaar. GKB kent echter de grenzen en de mogelijkheden. We hebben inmiddels ruime ervaring in het inrichten van groene speelomgevingen, waarbij de natuur het decor vormt.

Meerwaarde

De meerwaarde van zulke speelomgevingen is groot. Ze komen ten goede aan de gezondheid van kinderen, zetten ook hun ouders en grootouders in beweging, dragen bij aan de sociale cohesie en maken kinderen bewust van de waarde van de natuur als dagelijkse leefomgeving.

Wilt u ook zo’n speelomgeving realiseren? We komen graag ideeën uitwisselen en uw plannen verder vormgeven.

Meer informatie?

Neem contact op met een van onze specialisten.

Rolf Balvert

Commercieel medewerker

0180-811934
rolf@gkbgroep.nl