Historie

In 1946 legden Jan en Pieter-Arie Kraaijeveld de basis voor de GKB Groep. Onder de naam Gebr. J. en P.A. Kraaijeveld sneden zij riet en biezen in de grienden en kapten zij rijshout. Het riet en de biezen werden voor uiteenlopende producten, zoals stoelen, toegepast.

Het wilgenhout werd gebruikt bij de Deltawerken en dijkverzwaring, onder meer voor het vervaardigen van de zinkstukken. Zes kinderen van Pieter-Arie en drie kinderen van Jan kwamen in de zaak. Inmiddels heeft de tweede generatie het bedrijf verlaten en is het in handen van de derde generatie. De vierde generatie staat klaar om verder te bouwen aan de onderneming. Zo verdienen we in harmonie en een familiaire sfeer samen ons brood. Meer dan twintig familieleden zijn eigenaar van ons mooie bedrijf. Meer dan veertig werknemers binnen de onderneming luisteren naar de naam Kraaijeveld.

De hechte familieband bepaalt de cultuur, inzet en het sterke verantwoordelijkheidsgevoel van ons hele team. Onze organisatie kent weinig hiërarchie en is flexibel. Juist dat unieke karakter van GKB spreekt veel opdrachtgevers aan.