VMBO leerlingen ontdekken GKB tijdens ‘Banendrechtdag’.

Op dinsdag 21 januari mochten we bij GKB een groep 2e klas VMBO leerlingen van de Focus Beroepsacademie ontvangen. Tijdens deze ‘Banendrechtdag’ konden de leerlingen kennismaken met alle ins en outs van ons mooie vak. We hopen een paar van de enthousiaste leerlingen te hebben geïnspireerd en over een jaar terug te zien!

 

Banendrechtdag
In het kader van ‘De Week van de Toekomst’ bij Focus Beroepsacademie werd er afgelopen dinsdag weer een ‘Banendrechtdag’ georganiseerd. Deze beroepskeuze-dag is een initiatief van SOB Barendrecht en heeft als doel de leerlingen kennis te laten maken met verschillende bedrijven en beroepen. Het levert al jaren een belangrijke bijdrage aan latere beroeps- en loopbaankeuzes van de leerlingen.
Uit een lijst lokale bedrijven mochten de leerlingen zelf twee bedrijven kiezen die ze wilden bezoeken. Ze kregen een opdracht met vragen mee en moesten een verslag schrijven van de bedrijfsbezoeken om zoveel mogelijk te weten te komen.

 

Te gast bij GKB
Altijd op zoek naar nieuw, aankomend talent opent GKB natuurlijk maar wat graag haar deuren. Ook dit jaar namen we met veel plezier deel aan de beroepskeuzedag. Tijdens het bedrijfsbezoek lieten we de leerlingen kennis maken met zoveel mogelijk verschillende aspecten van ons bedrijf en onze sector.
De leerlingen zijn rondgeleid bij het GKB kantoor aan de Middelweg. Ze hebben zowel binnen als buiten kunnen proeven van de werkzaamheden: op kantoor, in de tekenkamer, de werkplaats, alsook bij de werken buiten. Bijzonder verrast waren we ook door enkele leerlingen die vorig jaar ook al deelnamen en nógmaals voor GKB kozen ‘omdat ze het zo’n mooi bedrijf vonden’.

We hopen de leerlingen een goede indruk te hebben gegeven van ons bedrijf en onze bedrijfstak. Wie weet zien we er binnenkort wel een paar terug in onze GKB Bedrijfsschool! Wilt u meer weten over onze activiteiten op het gebied van educatie? Neem dan contact met ons op.

 

Bezoek voor meer informatie:
Focus Beroepsacademie
Stichting SOB Barendrecht