Vier bruggen verbinden nieuwe wijk De Kreek

Bruggen Kunstwerken Staalwerk

Vier bruggen verbinden nieuwe wijk De Kreek

“Cittaslow” nieuwbouwwijk De Kreek, in Den Hoorn is ontwikkeld met extra aandacht voor een groene en duurzame leefomgeving. Natuurlijk hoort daar ook water bij… En bij water horen bruggen. In opdracht van de Gemeente Midden-Delfland heeft GKB heeft in deze wijk vier nieuwe bruggen gerealiseerd.

Duurzame verbindingen
Maar liefst vier nieuwe bruggen zorgen voor goede verbindingen binnen en rond de nieuwe, groene wijk. Twee verkeersbruggen en twee bruggen voor fietsers en voetgangers. Drie van de vier bruggen zijn in beton uitgevoerd. De basis van deze bruggen bestaat uit In het werk gestort beton, voorzien van een prefab dek. De brugleuningen zijn gemaakt van gecoat staal. Robuuste en ijzersterke materialen waarmee de wijk een flinke tijd vooruit kan. Centaur projecten heeft voor de gemeente Midden-Delftland de bruggen ontworpen. GKB heeft de detail-engineering en de realisatie van de bruggen verzorgd.

Visdiefbrug
Meest in het oog springend is de 37 meter lange Visdiefbrug. Deze voetgangers- en fietsersbrug doet in zijn ontwerp denken aan een vogel met uitgeslagen vleugels. Hij dankt zijn naam aan de sierlijke visdief, die oorspronkelijk veel in Midden Delfland voorkwam en na lange afwezigheid gelukkig weer in opmars is. De bijzondere brug is geheel uitgevoerd in cortenstaal. De bovenregel van de leuning is voorzien van duurzame LED verlichting. Een bijzondere eye-catcher voor de wijk.

GKB ontwerpt, maakt, onderhoudt en renoveert bruggen. Wij hebben de technische kennis, de creativiteit en de ervaring in huis om voor elke toepassing – binnen planning en budget- een bijzondere en passende brug te ontwikkelen. Neem contact op voor meer informatie.