Buitenruimte Wijksportvoorziening “Bonte Koe” Pernis

Beschoeiing Cultuurwerken en parken Weg- en waterbouw

“Bonte Koe” in pernis is een multifunctionele wijksportvoorziening gelegen nabij de ring, aan de rand van Pernis. GKB heeft de inrichting van de buitenruimte voor de wijksportvoorziening gerealiseerd.

Wijksportvoorziening Bonte Koe
De wijksportvoorziening is gelegen op het terrein naast het openluchtzwembad van Pernis. Het herbergt een dubbele gymzaal en het buurthuis ‘Huis van de Wijk’ van Pernis. Het complex heeft een belangrijke sociaalmaatschappelijke functie en biedt ruimte aan uiteenlopende activiteiten en cursussen. Bij de aanleg van de buitenruimte rondom de voorziening, was het dan ook van groot belang het buurthuis open en toegankelijk te houden.

De werkzaamheden
In opdracht van de gemeente Rotterdam heeft GKB de aanleg van de buitenruimte rondom de sportvoorziening verzorgd. Er werd een watergang aangelegd en voorzien van beschoeiing en een natuurlijke oever. GKB legde een nieuwe parkeerplaats aan, waarvan de bestrating machinaal werd aangebracht. Ook verplaatsten we een bestaande brug vanuit het naastgelegen park, naar de nieuwe parkeerplaats van de Bonte Koe om een betere looproute te realiseren. Verder werden bestaande speelwerktuigen verplaatst en nieuwe inrichtingselementen aangebracht. Ter hoogte van de ingang van Bonte Koe en de waterpartij realiseerde GKB een buitentribune opgebouwd uit traptreden.

Verder is er bij de inrichting van de verschillende plantvakken veel aandacht besteed aan bodemverbetering om toekomstige beplanting een goede bodem te bieden.

Dankzij een strakke planning en organisatie en een goede samenwerking met gemeente en wijkbewoners is het buurthuis tijdens de grootschalige werkzaamheden gewoon open en bereikbaar gebleven. Inmiddels heeft het geliefde wijkcentrum ook de entree en de groenaankleding die het verdient!

Wilt u meer weten over dit project of onze dienstverlening? Neem contact op voor meer informatie.