‘Stille ballenvanger’ en renovatie kunstgrasveld Zevenkamp, Rotterdam

Speelvoorzieningen Staalwerk

In opdracht van gemeente Rotterdam is de speelplek aan de Dieze in het Rotterdam Zevenkamp gerenoveerd. GKB heeft het kunstgras vernieuwd en een nieuwe, geluidsarme ballenvanger ‘Rotterdamse Stijl’ geleverd en geplaatst.

Renovatie Rotterdamse Stijl

Het sportveld, gelegen aan de Dieze in de Rotterdamse wijk Zevenkamp wordt intensief gebruikt en was aan vernieuwing toe. De grootte en ligging van het veld was afgestemd met de bewoners en is dan ook overgenomen bij de renovatie. Het gerenoveerde veld is voorzien van nieuw kunstgras én een nieuwe voetbalkooi ‘Rotterdamse Stijl’. De Rotterdamse Stijl is een stijlhandboek dat al ruim 10 jaar wordt gebruikt bij de inrichting van de publieke ruimte in Rotterdam. Het omvat standaarden en richtlijnen voor bestrating, meubilair, verlichting, bomen en groen en water. Voor alle materialen uit de Rotterdamse Stijl geldt dat een hoge beeldkwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid essentieel zijn.

Geluidsarme ballenvanger

De hekwerken van de hier toegepaste voetbalkooi zijn uitgevoerd met gespannen RVS kabels. Deze kabelkooi is ook voorzien van RVS kabels als dak, zodat de bal tijdens het spel altijd in het veld blijft. De RVS kabels zorgen er bovendien voor dat de ballenvanger geen geluid produceert wanneer er ballen tegenaan komen. Deze ballenvangers worden daarom veel gebruikt in de bebouwde omgeving. De (draad) ballenvanger uitgevoerd in staal is een gepatenteerd product van GKB.

Wilt u meer weten over onze stille ballenvangers en andere praktische oplossingen voor de publieke ruimte? Neem contact met ons op.  Klik hier voor meer informatie over GKB Staalwerk.