Tijdelijke nieuwbouw parkeerbeheer en EHBO Hoek van Holland

Kunstwerken

Als alles volgens plan verloopt wordt in 2022 het nieuwe station Hoek van Holland Strand geopend, op slechts enkele meters van het strand. Om plaats te maken voor de werkzaamheden moesten de voorziening van de EHBO en parkeerbeheer worden verplaatst. GKB realiseerde in opdracht van de Gemeente Rotterdam de nieuwe, tijdelijke gebouwen.

Werkzaamheden Hoek van Holland Strand

Eind 2019 is gestart met de verlenging van de Hoekse Lijn met als eindbestemming een nieuw station Hoek van Holland Strand. De bestaande voorzieningen voor parkeerbeheer en de Hoekse EHBO, gelegen aan de Badweg, moesten wijken om de noodzakelijke werkzaamheden mogelijk te maken. De bestaande gebouwen zijn gedemonteerd en voor parkeerbeheer aan de parkeerplaats van de Badweg opnieuw opgebouwd. Parkeerbeheer heeft de nieuwe voorziening deze zomer al in gebruik genomen. Het gebouw van parkeerbeheer wordt verder ook gebruikt als vergaderruimte voor het projectteam van de Hoekse Lijn.

Tijdelijk nieuw onderkomen

Voor de Hoekse EHBO is een (tijdelijk) gebouw met o.a. toiletten en rolstoelverhuur, op het strand gerealiseerd. Het gebouw is afgewerkt met gebruikte steigerplanken en voorzien van een schaduwdoek, zodat de zon ook even kan worden ontweken en ook de tijdelijke EHBO post op het strand is eerder dit jaar, precies op tijd voor de opening van het strandseizoen, opgeleverd.

 

 

Lees meer over de werkzaamheden aan de Hoekse Lijn op https://www.ad.nl/waterweg/hoek-van-holland-gaat-op-de-schop-reizigers-stappen-in-2022-bij-het-strand-uit~aa7c4006/.

Volg GKB op LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuwe activiteiten en projecten.