Graveren en inspireren tijdens Techniek Festival Barendrecht

In Barendrecht vond op 16 oktober ’s avonds het SOB Techniekfestival plaats. Een evenement voor scholieren van groep 7 en 8, met als doel om leerlingen hun technische talenten te laten ontdekken. Een missie die GKB Groep nauw aan het hart ligt. Met veel plezier hebben wij deze dag dan ook een leuke workshop verzorgd.

SOB Barendrecht
Het techniekfestival is een initiatief van de Stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Barendrecht, een stichting die als doel heeft bruggen te bouwen tussen onderwijs en bedrijfsleven. Door middel van bijvoorbeeld praktijkopdrachten, bedrijfsbezoeken en workshops in de klas, ondersteunen zij de loopbaanbegeleiding van Barendrechtse jongeren.

Techniek Festival Barendrecht
In de huidige economie is techniek de grootste motor. Nederland wil graag meedoen op het hoogste niveau, maar dit vraagt wel om investeringen in technisch talent. Techniek speelt een sleutelrol in vrijwel alle branches en de vraag naar slimme en vakbekwame technici zal naar verwachting alleen maar toenemen. Tijdens het techniekfestival wordt circa 350 jongeren de kans geboden kennis te maken met het brede aanbod technische beroepen en opleidingen. Door middel van leuke praktische workshops worden leerlingen uitgedaagd hun technische interesse en talent te ontdekken en krijgen ze een indruk van de enorme reikwijdte van de branche.

GKB doet mee
Ook bij GKB Groep zijn we natuurlijk altijd op zoek naar nieuw technisch talent en investeren we graag in de ontwikkeling van een nieuwe generatie vakmensen. Voor het techniekfestival hebben onze medewerkers met veel plezier een leuke workshop georganiseerd waarbij de leerlingen, onder professionele begeleiding, hun eigen houten of metalen sleutelhanger konden leren graveren. Het was een feest al het jonge, technische talent dat Barendrecht te bieden heeft aan het werk te zien en onze passie voor techniek te kunnen overdragen op een nieuwe generatie.