GKB investeert in emissieloos werken

16 februari 2024

Bij de werkzaamheden aan de nieuwe Natte Ecologische Zones bij de plas Madesteijn Noord Oost (Den Haag), zijn onze gloednieuwe 100% elektrische tractor en graafmachine in gebruik genomen. Hiermee is een nieuwe, belangrijke stap gezet in duurzaam en emissieloos bouwen.

“De groene alleskunner”

Met de Limach E88.1 beschikt GKB nu over één van de grootste elektrische graafmachines op de markt. De accu is sterk genoeg om een lange werkdag mee te kunnen. En áls de accu leeg is, heeft deze graafmachine het grote voordeel van een eenvoudig afneembare accu. De bestuurder van de graafmachine kan eenvoudig zelf een accupakket wisselen en meenemen om op te laden. Hierdoor kunnen we duurzaam werken, zonder tijd te verliezen!

De 100% elektrische Knegt

Onze andere, volledig elektrische nieuwe krachtpatser is de Knegt 404G2E. De tractor is groot en krachtig genoeg voor de zwaarste klussen, maar toch fluisterstil en vrij van schadelijke uitstoot. Zeker bij het werk in gevoelige natuurgebieden is dit een ongelooflijk belangrijke stap in milieuvriendelijk en duurzaam werken.

Emissieloos werken als nieuwe standaard

Afgelopen najaar tekende GKB een raamovereenkomst voor de aanleg van Nieuwe Ecologische Zones voor het Hoogheemraadschap Delfland. Het emissieloos werken was een belangrijke voorwaarde bij de aanname van dit project. De uitbreiding van ons materieel met deze volledig elektrische machines was essentieel voor onze werkzaamheden voor Delfland, maar betekent ook voor onze toekomstige projecten een nog duurzamer en milieuvriendelijkere aanpak. Zo zijn we weer een flinke stap dichter bij een standaard van emissieloos werken.

Bij de NEZ Madesteijn heeft het duo zich al kunnen bewijzen. We hopen nog vele mooie bijdragen te mogen leveren aan de natuur in onze regio!

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volg GKB Groep op LinkedIn.