Realisatie uitkijktoren aan het Haringvliet

12 januari 2024

Sinds de gemeente Hoeksche Waard in maart 2022 het gebied aan de Hitsertse kade aankocht, is er hard gewerkt aan het behoud én de verrijking van dit bijzondere recreatiegebied. GKB is trots om met de realisatie van een schitterende nieuwe steiger en uitkijktoren, een bijdrage te kunnen leveren aan wat een heerlijke plek voor de inwoners belooft te worden.

Recreatieplek aan het Haringvliet

In het ontwikkelde plan zijn de bestaande ligweide, surfplek en het peuterbad gehandhaafd. Daarnaast is er ruimte gemaakt voor horeca, met een terras,- toilet- en douchevoorziening. Blikvanger van de herinrichting zijn de nieuwe steiger en vogeluitkijktoren, naar een ontwerp van RO&AD Architecten uit Bergen op Zoom. De uitkijktoren is een geschenk van Vogelbescherming Nederland en ook de provincie Zuid-Holland, Sportvisserij Nederland en het Droomfondsproject Haringvliet leverden een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de herinrichting.

Aan de slag

Afgelopen najaar startte de bouwwerkzaamheden al op locatie bij GKB al, waar in onze fabriek de prefab onderdelen van de uitkijktoren, steigers en het sanitair gebouw werden geproduceerd. Het stalen frame van de uitkijktoren is per schip naar de Hitsertse Kade getransporteerd en met een kraan op de fundering geplaatst.

De werkzaamheden aan de Hitsertsekade zijn in november 2023 gestart en omvatten de volledige realisatie van het project, van het verwijderen van de bestaande steiger, het inrichten van het werkterrein en het aanpassen van het zwemgedeelte, tot het aanbrengen van het stalen prefab geraamte, het plaatsen van het sanitairgebouw en de realisatie van het houten vlonder.

en nu nog een naam!

Dit voorjaar staat de officiële opening op de planning. Nu de werkzaamheden zijn afgerond zijn de Gemeente Hoeksche Waard en Vogelbescherming Nederland nog op zoek naar een aansprekende en passende naam voor een heel bijzondere uitkijktoren bij het Haringvliet. Inzendingen kunnen t/m 14 februari worden ingediend en voor de winnaar is een leuke prijs beschikbaar. Klik hier voor meer info over de prijsvraag.

Op de hoogte blijven van onze projecten? Volg GKB Groep op LinkedIn.