Volle broedpoel in nieuw flamingo verblijf

30 september 2022

in 2021 verzorgde GKB de grondige vernieuwing van het flamingoverblijf in Diergaarde Blijdorp, Rotterdam. Een belangrijke pijler bij deze vernieuwing was het creëren van een veilige broedplaats voor de flamingo’s. We brachten een diervriendelijke netconstructie aan om vossen, reigers en meeuwen van de broepoel te weren en de flamingo’s en jongen ‘binnen boord’ te houden. De hoop was dat het nieuwe verblijf de vogels voldoende veiligheid zou bieden om zich in de nieuwe broedpoel te gaan nestelen.

Het werk is niet voor niets geweest. Afgelopen maand zijn er voor het eerst in 17 (!!) jaar weer flamingo kuikens geboren! Er zijn in totaal wel 14 nesten met eieren, dus het wordt een gezellige boel in de nieuwe broedpoel. Op de website van Blijdorp kunt u de ontwikkelingen volgen.

GKB feliciteert Diergaarde Blijdorp met de nieuwkomers!

Heeft u een vraagstuk omtrent cultuur-, groen- of civiele techniek? Bij GKB houden we wel van een uitdaging. Neem gerust contact op via info@gkbgroep.nl. Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van projecten en nieuwe ontwikkelingen.

Flamingokuikens in Diergaarde Blijdorp