GKB Groep wint award voor de meest maatschappelijk verantwoord ondernemer van het jaar 2022!

31 oktober 2022

Als GKB Groep willen we niet alleen deelnemen aan de maatschappij. We willen echt een bijdrage leveren. Samen impact maken. Bijvoorbeeld door het steunen van maatschappelijke doelen. Dichtbij of ver weg.

Zo helpen wij lokale doelen via stichtingen of daadwerkelijk in menskracht bij hulpbehoevende mensen thuis of in de straat. En dat doen we graag. Niet omdat het moet. Of omdat het voelt als onze plicht. Maar juist omdat we het zelf willen.

Nominatie door Stichting Present

Precies om die reden heeft Stichting Present GKB Groep genomineerd voor de meest maatschappelijk verantwoord ondernemer van het jaar 2022. En daar zijn we hen natuurlijk zeer dankbaar voor!

Samen met 6 andere genomineerden gingen we de uitdaging aan. Het initiatief voor deze prijzen komt van de Barendrechtse Uitdaging, die als doel heeft het bedrijfsleven te koppelen aan maatschappelijke organisaties.

De prijsuitreiking

Op dinsdag 18 oktober was het dan zo ver: de prijsuitreiking van de MVO award op het Barendrechts Maatschappelijk Business Event (onderdeel van de Barendrechtse Uitdaging).

Een samengestelde jury, bestaande uit diverse business clubs en bedrijfsverenigingen, beoordeelde de inschrijving op enkele criteria gebaseerd op People, Planet en Profit. In het geval van GKB zijn dat:

  • People
    Bij GKB werken zestig mensen vanuit de social return (inclusie). Onder andere Stichting Present kan altijd een beroep doen op GKB voor ondersteuning bij complexe tuinprojecten en – heel laagdrempelig – voor het lenen van materialen. Dat is MVO voor de lokale samenleving.
  • Planet
    GKB heeft in juli 2015 het certificaat voor de CO2 prestatieladder niveau 5 behaald. De onderneming verdiept zich in thema’s zoals klimaatverandering en waterberging. Heel concreet: GKB legt groene speeltuinen aan. Door materiaal uit te lenen, hoeft Stichting Present niet zelf materiaal te kopen: dat is extra duurzaam.
  • Profit
    GKB is een familiebedrijf dat al sinds 1946 bestaat. Inmiddels is de vierde generatie aan het werk. Dat betekent dat maatschappelijk verantwoord ondernemen geld oplevert, ook voor toekomstige generaties binnen ons dorp.

Trotse winnaar

‘De GKB groep levert niet alleen een positieve bijdrage aan de maatschappij, door actief mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken in hun bedrijf en zo echt mee kunnen doen, maar ook omdat zij zich actief inzet om Barendrecht mooier en buitenruimten natuurlijker aan te leggen. Daarnaast helpt de GKB Groep bij de uitvoering van kleine klusjes met menskracht en gereedschap, zonder enig eigen belang’, aldus de jury.

Arjan Kraaijeveld en Arco Kraaijeveld mochten samen de MVO award in ontvangst nemen uit handen van de burgemeester. GKB Groep mag zich dan nu mét trots de meest onderscheidende en inspirerende maatschappelijk verantwoord ondernemer in Barendrecht noemen.

Op de hoogte blijven van nieuws en projecten? Volg GKB op LinkedIn.

Foto: Ingrid Koedood