Ondertekening Aannemingsovereenkomst Tweede Hoofdontsluiting Wilgenrijk en Herinrichting Rotonde Westlandseweg

22 december 2023

Op 20 december heeft de officiële ondertekening van de aannemingsovereenkomst plaatsgevonden, waarmee de start van de realisatie van de Tweede Hoofdontsluiting Wilgenrijk en de herinrichting van de rotonde Westlandseweg een feit is. De gemeente Maassluis en Wilgenrijk hebben GKB Realisatie B.V. gekozen als uitvoerende partij voor de engineerings- en realisatiewerkzaamheden.

Projectonderdelen

Het project omvat de transformatie van de bestaande rotonde op de kruising van de doctor Jan Schoutenlaan, Westlandseweg en de Maasdijk naar een turborotonde.

Daarnaast worden nieuwe verbindingen gerealiseerd om de mobiliteit te verbeteren:

  • Voor gemotoriseerd verkeer tussen de turborotonde en de in ontwikkeling zijnde plangebieden in Wilgenrijk;
  • Voor fietsers en voetgangers tussen de doctor Jan Schoutenlaan, Weverskade en de in ontwikkeling zijnde plangebieden in Wilgenrijk;
  • Voor gemotoriseerd verkeer tussen Westlandseweg en de Weverskade 102, 110 en 116.

Projectfasen:

Het project gaat van start met engineeringswerkzaamheden vanaf begin januari 2024. De start van de uitvoering staat gepland voor medio maart 2024, met een verwachte afronding eind 2024.

Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met de twee opdrachtgevers, gemeente Maassluis en Wilgenrijk, om dit project tot een goed einde te brengen. De gezamenlijke inspanningen zullen resulteren in een verbeterde mobiliteit en verbindingen in de regio.

 

GKB Realisatie B.V. is een toonaangevend bedrijf op het gebied van engineering en realisatie van (multidisciplinaire) projecten in de buitenruimte. Welke uitdagingen de buitenruimte ook heeft, wij geloven dat het kan. Dat het ánders kan. Beter, goedkoper of mooier. Dat geloof in nieuwe mogelijkheden bepaalt onze visie en aanpak. Kennismaken? Neem gerust contact met ons op!