Nieuwe fietsenstalling Capelsebrug  

Kunstwerken Staalwerk

In opdracht van de Gemeente Rotterdam heeft GKB een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd bij metrostation Capelsebrug. De fietsenstalling biedt ruimte aan bijna 700 (deel) fietsen, bakfietsen en scooters. De uitbreiding maakt onderdeel uit van de gemeentelijke missie om fietsvervoer onder inwoners te stimuleren en werd feestelijk geopend door wethouder Maarten Struijvenberg. 

Ontwerp voor gebruiker én omgeving

Aanleiding voor de vernieuwing was de behoefte aan een grotere capaciteit. Omdat de nieuwe stalling meer grondgebied beslaat is bij het ontwerp speciaal gelet op het behoudt van de aanwezige bomen en de natuurlijke waterinfiltratie in de bodem. Er zijn uitsparingen gemaakt zodat de bestaande bomen konden blijven staan en direct voor een groene uitstraling zorgen.

Het ontwerp gaat uit van een ruim opgezette stalling met brede gangpaden. De rand is overdekt tweelaags uitgevoerd, wat een ruime verdubbeling van het aantal overdekte fietsplekken oplevert. Door het middenveld enkellaags te realiseren oogt de stalling ruim en geniet de bezoeker overzicht en oriëntatie.

Van alle gemakken voorzien

De nieuwe fietsenstalling biedt ruimte aan in totaal 667 fietsen, fietsen met krat, buitenmodel fietsen, scooters, bromfietsen en bakfietsen, die  gratis kunnen worden gestald. De nieuwe beheerdersloge is uitgevoerd met zonnepanelen op het dak, waarmee elektriciteit wordt opgewerkt voor het opladen van de gestalde elektrische vervoermiddelen.

Van ontwerp tot inrichting

GKB Staalwerk heeft de oude fietsenstalling met ongeveer 230 plaatsen ontmanteld, deze is hergebruikt. Ook de engineering van de stalen basisconstructie is uitgevoerd door GKB Staalwerk. GKB realisatie heeft de verdere aanleg van de nieuwe fietsenstalling verzorgd. De diverse fietsparkeersystemen zijn gemaakt en gemonteerd door Klaver Fietsparkeren, een specialistisch bedrijf dat mensen met een kwetsbare positie binnen de arbeidsmarkt een mooie werkplek biedt.

Met de nieuwe fietsenstalling, die in het najaar van 2021 is geopend, is er bij dit drukke OV knooppunt de komende jaren voldoende ruimte gerealiseerd. Wilt u meer weten over dit project of onze dienstverlening? Neem contact op voor meer informatie.