GKB bouwt circulair

In opdracht van Gemeente Rotterdam heeft GKB de voormalige kantine van RVV Kocatepe in Charlois gerenoveerd. Voor de renovatie is vrijwel volledig gebruik gemaakt van hergebruikte materialen. De kantine en kleedkamers maken onderdeel uit van het recent gerealiseerde sportcomplex Honkbal op Zuid en is in gebruik genomen door Honkbal vereniging de Portland Poema’s.

Clubgebouw aan de Oldegaarde 

Het sportcomplex aan de Oldegaarde (in Rotterdam Zuid) gaat al heel wat jaartjes mee. In 1965 werd de eerste steen gelegd door wethouder Langerak. Sindsdien heeft het complex  verschillende voetbalverenigingen gehuisvest. In 2020 zijn de sportfaciliteiten op de schop genomen om het nieuwe “Honkbal op Zuid” te realiseren. Sinds juni 2020 spelen o.a. de Portland Poema’s op het complex. In navolging van de velden zijn sinds eind vorig jaar ook de kantine en de kleedkamers onder handen genomen. Deze renovatie is verzorgd door GKB en mooi op tijd afgerond voor het nieuwe honkbalseizoen.

Circulaire bouw
Voor de renovatie van de kantine en kleedkamers heeft GKB zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte (bouw)materialen, afkomstig van verschillende Rotterdamse bronnen. Zo zijn bijvoorbeeld de wastafels, radiatoren en deuren, maar ook de gebruikte trespa panelen, allemaal tweedehands. De wastafels, deuren en diverse bouwmaterialen zijn vrijgekomen uit het oude Dijkzicht ziekenhuis. Vanuit het sportcomplex van Leonidas zijn kledinghaken, banken, een afzuigkap en de bar beschikbaar gesteld.
Het bovenblad van de bar is afkomstig van een door GKB – in het werk – gekapte Rotterdamse boom. De buitenmuren van de kantine zijn gedeeltelijk opnieuw opgemetseld met Rotterdamse straatklinkers, de houten geveldelen komen van de Oogstkaart van Superuse Studio’s.

Al met al een mooi staaltje Rotterdamse samenwerking en circulaire bouw. We wensen de Portland Poema’s vele jaren en veel plezier op hun nieuwe onderkomen!

Wilt u meer weten over dit project of onze dienstverlening? Neem contact op voor meer informatie.