Natuurontwikkeling Ouddorp-Bad, omgeving Vrijheidsweg in Ouddorp

Cultuurwerken en parken Speelvoorzieningen Weg- en waterbouw

Natuurontwikkeling Ouddorp-Bad, omgeving Vrijheidsweg in Ouddorp

In opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee zijn wij in oktober 2018 gestart met de werkzaamheden voor de gebiedsontwikkeling langs de Vrijheidsweg te Ouddorp. Het werk kreeg de naam  “Natuurontwikkeling Ouddorp-Bad, omgeving Vrijheidsweg in Ouddorp” mee. De samenwerkende partner van de gemeente Goeree-Overflakkee was de vereniging Natuurmonumenten. Natuurmonumenten was nauw betrokken door enerzijds de gebiedsontwikkeling en anderzijds het bevorderen van natuurontwikkeling.

Het doel van de ontwikkeling is de ruimtelijke kwaliteit van het gebied te versterken en de herkenbaarheid en beleefbaarheid van het landschap te vergroten.

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de begroeiing die het zicht wegneemt op de duinen, het verwijderen van het aanwezige struikgewas op de duinen en het aanpassen van de Vrijheidsweg en de duinovergangen incl. het viaduct. Naast de werkzaamheden voor natuurontwikkelingen is er ook een natuurspeeltuin aangelegd met diverse inrichtingselementen. Zoals looppaden, waterpartijen en boomgroepen.

In juni 2019 is het werk feestelijk geopend door de Commissaris van de Koning dhr. J. Smit