GKB maakt Wantijpark Dordrecht klaar voor het festivalseizoen

Cultuurwerken en parken

GKB maakt Wantijpark Dordrecht klaar voor het festivalseizoen

In september 2020 startte GKB met de E-grass® werkzaamheden in het Wantijpark in Dordrecht. Inmiddels heeft het gras zo’n acht maanden kunnen groeien en is het monumentale park klaar voor het festivalseizoen.

Dansen in de modder

Tijdens de zomer vinden er verschillende festivals en evenementen in het 85 jaar oude Wantijpark plaats. Deze activiteiten leggen een zware druk op de ondergrond van het gras, waardoor er bij regen veel beschadigingen aan het veld en de ondergrond ontstaan.
Voor festivalorganisatoren en de gemeente zorgde dit voor ongunstige situaties en grote financiële gevolgen. Tijd om daar iets aan te doen.

Dé oplossing: E-grass®

Gemeente Dordrecht is op zoek gegaan naar geschikte oplossingen. Het E-grass® concept van GKB kwam als één van de mogelijkheden naar voren. Na enkele E-Grass locaties gezien te hebben, werd besloten om E-grass® ook toe te passen in het Wantijpark. De aanwezige oude eik in het midden van het park bleef uiteraard onaangetast. Er zijn tijdig maatregelen genomen om de beeldbepalende boom geen hinder van de renovatie te laten ondervinden.

Klaar ervoor

Door COVID kwamen alle evenementen stil te liggen. Om het Wantijpark als evenemententerrein na de lockdown weer in gebruik te nemen, werden de renovatiewerkzaamheden versneld uitgevoerd. En met succes: dankzij E-grass® van GKB kon het Wantijpark zich opmaken voor een nieuw festivalseizoen. Zónder regenlaarzen of natte voeten! Helaas zijn ook voor 2021 alle evenementen in het Dordtse Wantijpark afgelast.

Wilt u meer weten over E-grass® en onze oplossingen voor evenemententerreinen en publieke ruimte? Klik dan hier of neem contact op via info@gkbgroep.nl.