Innovatieve ‘Mulchmachine’ te zien tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte

22 september 2021

Op woensdag 22 en donderdag 23 september staat GKB weer met een stand op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht. Dit jaar brengen we een bijzondere primeur. U kunt bij onze stand het prototype bekijken van de Mulchmachine. Hét milieuvriendelijke alternatief voor de bladblazer. Nieuwsgierig naar dit innovatieve apparaat? Bezoek GKB bij stand 3.2.61!

 

Hét alternatief voor de bladblazer

In nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam heeft GKB de afgelopen jaren gewert=kt aan een slim en duurzaam alternatief voor de ‘traditionele’ bladblazer. De ‘Mulchmachine’ is een bladversnipperaar die ontwikkeld is voor gebruik in parken en op brede grasstroken. De machine ‘raapt het blad op’, versnippert de bladeren en strooit de snippers ter plekke weer uit. Dit verbetert de kwaliteit van de bodem, levert een gezondere grasmat op en houdt bomen in conditie. Er wordt minder blad wordt afgevoerd en gestort, wat minder vrachtwagen transport betekent en daarmee een fikse reductie in CO2 uitstoot. Dit achterlaten en hergebruiken van de versnipperde bladeren is een mooi voorbeeld van circulair werken in het groen.

Vorig jaar hebben we in Rotterdam proefgedraaid met het prototype. Inmiddels is de machine verder doorontwikkeld en is het nieuwste prototype ‘in levende lijve’ te bekijken op de beurs.

 

Alles over openbare ruimte

De Vakbeurs Openbare Ruimte is de perfecte plek om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. De beurs richt zich op ambtenaren, ontwerpers, landschapsarchitecten en andere professionals, met exposanten en lezingen op de vlakken: Licht, Groen, Straatmeubilair, Bestrating, Spelen & Recreatie, Bouw & Infra, Landschapsarchitectuur & Ontwerp en Advies & Beheer. Bezoek openbareruimte.nl voor meer informatie over de beurs.

Voor GKB is de beurs al jaren een mooie gelegenheid om met klanten en professionals uit de branche bij te praten over nieuwe projecten en innovaties. Met de Mulchmachine brengen we dit keer de nieuwste innovatie écht naar de beurs. We vertellen u er graag alles over en hopen dan ook van harte u te mogen verwelkomen bij stand 3.2.61!