Onze missie voor sociaal ondernemerschap erkend met een PSO-certificering!

29 oktober 2021

GKB deelt met trots dat we onlangs Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) hebben vernieuwd. Dit betekent dat we aantoonbaar bijdragen aan een samenleving waarbij iedereen meedoet. Met name de kwetsbare groepen mensen om ons heen.

Wat is PSO?

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat GKB op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zo werken bij GKB al zestig mensen vanuit de social return. Een aandeel waar we trots op zijn en dat, als het aan ons ligt, de komende jaren alleen maar zal groeien.

 

Het doel

Doelstelling van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. GKB realiseert dit door werkplekken in onze eigen organisatie te faciliteren. Daarnaast stimuleren we organisaties om ons heen om sociaal te ondernemen. Zo werken we allemaal samen aan een hoger doel.

We kiezen er bewust voor om producten en/of diensten in te kopen bij SW-bedrijven of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

 

Wij geloven dat het kan

Dat het anders kan. Beter kan. Dat geloof in nieuwe mogelijkheden bepaalt onze visie en aanpak. Als GKB nemen we niet alleen deel aan de maatschappij, maar dragen we er ook actief aan bij. Met social return bijvoorbeeld. We zijn trots dat we op deze manier onze verantwoordelijkheid kunnen nemen, met iets wat dicht bij ons ligt. Het behalen van de hoogste PSO-certificering is dan ook een logisch gevolg op onze ideeën over onze wereld.

 

Heeft u vragen of onze hulp nodig met een project? Neem contact met ons op. Wij helpen graag!

Volg GKB groep op LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en projecten.