Hergebruik geeft vorm aan belevingstuin van de Metronoom

13 november 2019

Kinderdagcentrum de Metronoom in Ridderkerk biedt kinderen met een beperking of ontwikkelingsachterstand een plek om te ervaren, spelen en leren. Op dit moment is GKB bezig met een grondige renovatie van de tuin van het centrum. Door middel van creatief hergebruik wordt hier een bijzondere belevingstuin gerealiseerd.

Ontwikkelcentrum de Metronoom
De Metronoom is een speciale dagopvang voor kinderen tot 18 jaar met een (meervoudige) beperking of een ontwikkelingsachterstand. Het centrum is onderdeel van stichting Pameijer en biedt de kinderen een plek om dagelijks te ervaren, bewegen, spelen en leren. Ook de tuin wordt door de kinderen en leiding graag gebruikt.

De renovatie
Bij de renovatie van de tuin staat hergebruik centraal. Op een creatieve manier worden aanwezige elementen herplaatst of verbouwd tot iets nieuws. Een lachspiegel, xylofoon en een waterornament krijgen een mooie nieuwe plek in de tuin.

Een mooi project voor een bijzondere opdrachtgever. We hopen dat er door de kinderen van de Metronoom nog lang met heel veel plezier wordt gespeeld en beleefd!

De tegels van de oude bestrating worden gestapeld tot nieuwe kruidenbakken. Het hout van de oude rolstoelschommel wordt gebruikt om een pergola te maken. De nieuwe tuin wordt een waar feest voor de zintuigen!
De tuin is voor een flink deel toegankelijk voor kinderen met een rolstoel en voor de mindervalide kinderen is er een voelwand (sicuro) en een blotevoetenpad gerealiseerd.