GKB renoveert festivalgras Wantijpark Dordrecht

16 september 2020

Het Wantijpark in Dordrecht is al jaren het decor van diverse festivals en evenementen. Activiteiten die een zware druk leggen op het park en met name de ondergrond. In opdracht van de Gemeente Dordrecht is GKB deze week gestart met de renovatie van het terrein. Het grasveld wordt versterkt met het door GKB ontwikkelde E-Grass systeem.

 

Renovatie Wantijpark

Zoals veel parken is het Wantijpark in Dordrecht een buitenruimte met multifunctioneel gebruik. Verschillende festivals, zoals Live at Wantij, Wantijpop en Palm Parkies, leggen grote druk op de ondergrond. Zeker bij slechter weer raakt de bodem sterk beschadigd door spoorvorming en verdichting en verandert het grasveld al snel in een groot modderig waterballet. De Gemeente Dordrecht heeft een uitgebreide marktverkenning gedaan en diverse evenemententerreinen bezocht. Uiteindelijk is GKB benadert om het gras te renoveren en te voorzien van het E-Grass systeem.

 

E-grass® evenementengras

Om tegemoet te komen aan de steeds zwaardere eisen die gesteld worden aan publieke buitenruimte, heeft GKB het product E-grass® ontwikkeld. Bij deze oplossing wordt een voedingsrijke stabilisatielaag aangebracht onder de toplaag van het gras. Spoorvorming en structuurbederf wordt hierdoor voorkomen, ook na zware en intensieve betreding. Dankzij de E-Grass stabilisatielaag is het grasveld zelfs door vrachtauto’s berijdbaar. Intensief gebruik veroorzaakt alleen oppervlakkige schade die tijdens een lichte onderhoudsronde kan worden hersteld.

GKB heeft al verschillende evenemententerreinen versterkt met E-Grass, waaronder Het Park, Nesselande, het Roel Langerakpark en het CHIO terrein in Rotterdam, het Nelson Mandelapark in Amsterdam en een gedeelte van het Malieveld in Den Haag.

 

Op naar seizoen 2021

De werkzaamheden zijn gestart op 7 september en zullen ongeveer 4 weken duren. Volgend jaar moet het veld geschikt zijn voor de evenementen die dan hopelijk weer kunnen plaatsvinden.

Wilt u meer weten over E-grass® en onze oplossingen voor evenemententerreinen en publieke ruimte? Klik dan hier of neem contact op via info@gkbgroep.nl.