GKB Bedrijfsschool: Meer dan groen alleen.

22 december 2022

In september 2022 is alweer de derde ronde van de GKB Bedrijfsschool gestart. Ook dit jaar wordt het lesprogramma ingevuld in samenwerking met het Hoornbeeck College. Naast de vele praktijklessen en stages, krijgen de leerlingen ook een stuk algemene ontwikkeling, bijvoorbeeld bij het vak ‘Burgerschap’. Een kleine impressie van het lesprogramma:

Een indrukwekkende rondleiding

In het kader van het (MBO verplichte) vak Burgerschap bezochten de leerlingen onlangs Rotterdam voor een indrukwekkende, persoonlijke rondleiding van David. David, straatgids van Stichting Ontmoeting, is jarenlang dakloos en verslaafd geweest. Aan de hand van een aantal plekken in Rotterdam vertelde hij een indrukwekkend verhaal over hoe hij terugkijkt op zijn leven en verslaving.

Praktijkstage…

Ook brachten we vorige week vrijdag een bezoek aan Den Haag. Eerste stop was een GKB project, waar één van de leerlingen een praktijkstage loopt. Bij deze renovatie van het Kaapseplein loopt de leerling 10 weken lang mee met de civieltechnische werkzaamheden. Na die 10 weken maakt de leerling kennis met de andere disciplines binnen GKB. Op deze manier draaien de leerlingen 8x in 2 jaar met een ander discipline mee. Na de voltooide MBO opleiding mogen de leerlingen hun voorkeur aangeven en krijgen ze een contract bij GKB.

…én politiek in Den Haag

In dé politieke hoofdstad kon een bezoek aan de Tweede Kamer natuurlijk niet ontbreken. De leerlingen kregen een rondleiding en mochten hun eigen wetsvoorstel verdedigen. Een mooie manier om kennis te maken met de politieke besluitvorming in Nederland.

Al met al hebben we weer een mooie groep enthousiaste leerlingen in ons midden, die goed op weg zijn om dé nieuwe vakmannen en – vrouwen van GKB te worden!

Meer weten over de GKB Bedrijfsschool? Neem contact op via info@gkbgroep.nl of bel 0180 64 29 29.