Aanleg & hergebruik Rotterdamse kunstgrasvelden

23 juli 2019

Voor het sportbedrijf Rotterdam ontwikkelde GKB een milieuvriendelijke aanpak van de vernieuwing van de Rotterdamse kunstgrasvelden. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang.

Sportbedrijf Rotterdam, beheerder van sportlocaties in heel de stad, wil de komende jaren flink verduurzamen. Er wordt op alle vlakken gezocht naar een meer circulaire aanpak en een betere aanpak van de bestaande waterproblematiek in de stad. Voor de vele kunstgrasvelden die de organisatie beheert bestond de wens te innoveren en betere recyclemogelijkheden te ontwikkelen. Om deze ambitie vorm te geven schreef het Sportbedrijf een tender uit voor de vervanging van een groot aantal kunstgrasvelden in de gemeente, waarbij specifiek gevraagd werden mee te denken over duurzame innovaties.

“een milieuvriendelijke totaalaanpak waarbij een groot aandeel gerecycled of hergebruikt wordt”

GKB ontwikkelde het winnende plan; een milieuvriendelijke totaalaanpak waarbij bestaande kunstgrasvelden zodanig worden verwijderd, dat een groot aandeel gerecycled of hergebruikt wordt.

Inmiddels zitten we middenin de uitvoering van de werkzaamheden. De oude kunstgrasvelden zijn verwijderd en de eerste kunstgrasmat is uitgerold op het complex van BZC. Binnenkort zijn de velden van LMO, CKC, Alexandria, Hillegersberg en Hockeyclub Delfshaven aan de beurt.