Geslaagde afsluiting 1e jaar GKB Bedrijfsschool

19 juli 2019

In september 2018 zijn we gestart met de GKB bedrijfsschool, een tweejarige MBO-opleiding (niveau 3 en 4) gericht op wegenbouw, groen en civiel. Vandaag sloten onze 10 jonge talenten met succes hun eerste jaar af.

Praktijkgericht onderwijs met een breed profiel en een optimale aansluiting op ‘het echte werkt’, dat was de missie bij het starten van de opleiding. We wilden jongeren de kans bieden om al doende hun talenten en interesses te ontdekken en ontwikkelen, en wilden de stap naar de beroepspraktijk minimaliseren.

“We zijn ongelooflijk trots op onze 10 jongeren die vandaag met succes hun 1e schooljaar hebben afgerond”

Het initiatief bleek een schot in de roos, getuige de vele enthousiaste reacties en de grote belangstelling, zowel van (potentiële) leerlingen als van vakgenoten en politiek. Begin dit jaar ontvingen we met veel plezier Tweede Kamerlid Dennis Wiersma, die zich binnen de politiek inzet voor meer bedrijfsonderwijs.

We zijn ongelooflijk trots op onze 10 jongeren die vandaag met succes hun 1e schooljaar hebben afgerond. Het afsluitende examen Nederlands en een praktijkopdracht bij een project op de Polderlaan bleken geen obstakel voor onze talenten. We kijken met grote tevredenheid terug op hoe zowel de leerlingen als de leermeesters invulling hebben gegeven aan dit eerste jaar GKB bedrijfsschool. Nu tijd voor een welverdiende vakantie!