Schoolplein klaar voor de nieuwe helden van basisschool Het Epos

29 april 2020

Gloednieuwe basisschool Het Epos in het Rotterdamse Zuidwijk, wil kinderen uit de wijk ondersteunen in hun ontwikkeling door middel van hoogwaardig onderwijs. Een goed schoolplein kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. GKB verzorgde de aanleg van de buitenruimte voor dit bijzondere project.

 

Heldenverhaal
De naam zegt het al: Epos, Heldenverhaal. Met kwalitatief onderwijs, gericht op brede algemene ontwikkeling en talentontwikkeling, wil basisschool Het Epos de ‘helden van de toekomst’ opleiden. Het Epos is een project dat wordt gefinancierd door het Rotterdamse fonds Stichting de Verre Bergen. Dankzij deze particuliere financiering is het schoolgeld even hoog als de gebruikelijke vrijwillige bijdrage op andere scholen.

 

Klaar voor de start
De school is opgestart op een tijdelijke locatie aan de Harkulo. Hier is een modulair, verplaatsbaar, houten schoolgebouw gerealiseerd, dat de komende jaren de school zal huisvesten. Zowel het gebouw, als de buitenruimte, zijn ontworpen door architectenbureau SeARCH. GKB verzorgde de aanleg van het schoolplein.

 

(Buiten)ruimte voor ontwikkeling
“Gemeenschap, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, groei, prestatie en geluk”, dat zijn dé kernwaarden van basisschool Het Epos. Het gloednieuwe schoolplein biedt een omgeving die alle ruimte biedt aan onderwijs, ontdekken, samen spelen en leren.

Het plein is voorzien van verharding, maar ook een groot deel is onverhard gelaten. Dit is deels ingevuld met boomschors en deels met gras ingezaaid. Er zijn een duikelrekje, een glijbaantje, een klimboom en kruidenbakken op het plein geplaatst. Ook is er een buitenklas gerealiseerd van boomstammen, met een ondergrond van kinderkoppen die bij het uitgraven van de fundering tevoorschijn zijn gekomen. Op verzoek van de architect zijn er bovendien verschillende robuuste eikenhouten banken geplaatst.

Het gras heeft nog wat tijd om te groeien… Net als alle basisscholen volgen de leerlingen voorlopig het onderwijs thuis via het internet.

We hopen dat de leerlingen van Het Epos de school én het plein snel in gebruik kunnen nemen en er nog vele generaties ‘nieuwe helden’ uit Zuidwijk van zullen genieten!