Rotterdams dobberend bos op reis – deel 2

22 januari 2021

Vorige week berichtten we over het vertrek van Rotterdams welbekende ‘Dobberende Bos’ uit de Rijnhaven. Een spannende, logistieke operatie van een bijzonder project. Afgelopen dagen beleefde het kunstwerk een stormachtige reis via Amsterdam naar Almere. Inmiddels zijn we blij te kunnen melden dat het Dobberende Bos haar nieuwe bestemming veilig en wel heeft bereikt!

 

Reizend door Nederland

Vorige week werden de bomen opgeladen vanuit de Rotterdamse Rijnhaven. GKB heeft de boeien aangepast aan de nieuwe bestemming in de binnenwateren van Almere, terwijl boomkwekerij Van den Berk voor de bomen zelf zorgde. Afgelopen week reisden de bomen via Amsterdam naar Almere. GKB faciliteerde het transport en nam binnenvaartschepen in de hand om het kunstwerk te vervoeren. Aangekomen in het Oostvaardersdiep in Almere zijn de bomen met vrachtwagens vervoerd naar het Floriade terrein, waar ze tw water gelaten zijn.

 

Doordobberen op de Floriade

Na jaren in de woelige Rotterdamse wateren en een winderige reis door Nederland, breekt er nu een rustigere tijd aan voor het Dobberende Bos. Het heeft een plekje gekregen in de waterpartij bij de entree van de wereldtuinbouwtentoonstelling; het Weerwater in Almere. Hier zal het kunstwerk in de Floriade 2022 sieren tot tenminste het einde van het evenement in oktober 2022.

 

“Het Dobberend Bos past in het thema Growing Green Cities van Floriade. Het is een waardevolle toevoeging aan het rijke kunst- en cultuurprogramma van de Expo. We zijn blij dat de bomen een mooie plek bij Floriade krijgen.”, aldus Sven Stimac, COO Floriade Expo 2022. (Bron: Dobberend Bos neergestreken op Floriade in Almere)

 

Het team van GKB is blij het kunstwerk succesvol op haar nieuwe bestemming te hebben kunnen opleveren. Staat u voor een technische of logistieke uitdaging en bent u benieuwd wat wij voor uw project kunnen beteken? Neem gerust eens contact op.

 

Meer over de reis van het Dobberende Bos

Lees hier ook deel 1 van de reis van het Dobberende Bos, of bezoek de website van het Dobberend Bos voor meer informatie over het project.