Participatie in Moordrecht: boerderijbewoners bieden helpende hand

6 december 2019

GKB Groep verzorgt het beheer en onderhoud van de buitenruimte in Moordrecht, gemeente Zuidplas. Integraal onderdeel van het beheerplan is een aantal participatieprojecten in de buurt. Afgelopen week kregen we hulp van de bewoners van Gemiva zorgboerderij In de Krom.

 

Samen zorgen
Maatschappelijke betrokkenheid zit in ons DNA en maakt áltijd onderdeel uit van onze projecten en activiteiten. Een bijdrage leveren aan onze omgeving door te doen waar we goed in zijn, dat doen we graag! Participatie is een goed middel gebleken om onze kennis en passie te delen en saamhorigheid te bevorderen in een wijk. In Moordrecht worden voor het onderhoud van de buitenruimte een aantal medewerkers ingezet met een afstand tot de arbeidsmarkt en zoeken we op projectbasis de samenwerking op met lokale partijen.

Boerderij In de Krom is een kinderboerderij in Moordrecht waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. Het is een voorziening van Gemiva-SVG Groep, een organisatie die mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking ondersteunt.

“de bewoners van de boerderij hebben samen met medewerkers van GKB de bankplanken verwijderd”

Winterse onderhoudsbeurt
De houten banken van kinderboerderij In de Krom waren aan een hoognodige onderhoudsbeurt toe. Daarom hebben medewerkers van GKB afgelopen week, samen met de bewoners van de boerderij alle planken van de banken verwijderd. De bewoners kunnen gedurende de winter de bankplanken schuren en opnieuw schilderen. In het voorjaar, begin maart, moet het werk klaar zijn. Op 13 en 14 maart 2020, tijdens vrijwilligersevenement ‘NL doet’ worden de banken in samenwerking met de bewoners weer in elkaar gezet, klaar voor het nieuwe seizoen!

 

Wilt u meer weten over kinderboerderij In de Krom? Bezoek de website of Facebookpagina. Volg de activiteiten van GKB in Moordrecht op Facebook via de pagina Beheer in Moordrecht, of klik hier voor meer informatie over de activiteiten van GKB op het vlak van participatie.