NL Doet en GKB doet mee!

14 maart 2023

NL Doet is een jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag in Nederland. Op 11 maart jl. ging zorgorganisatie Stichting De Overburen aan de slag met een drietal projecten. Ook GKB droeg een steentje bij en toverde bij een locatie in Barendrecht een kippenhok om tot een mooi terras met buitenwerkplek.

Stichting De Overburen verleent zorg en ondersteuning in de regio’s Ridderkerk en Barendrecht. Ze doen dit met een breed dienstenpakket op het gebied van begeleid wonen, werken en dagbesteding. Deze editie van NL Doet werd door de stichting aangegrepen om – met hulp van vele vrijwilligers en sponsoren– op drie locaties aan de slag te gaan.

De medewerkers van GKB werden aan het werk gezet in Barendrecht. Bij dagbestedingslocatie ‘Lavendel’ aan de kruidentuin in Barendrecht was behoefte aan een fijne plek om (meer) buiten te kunnen werken. GKB leverde de mensen en het materiaal om het kippenhok af te breken en het terras te vergroten. Er moest flink wat regen worden getrotseerd, maar het resultaat mag er zijn.

De goede zorgen van de cliënten van Lavendel, die een heerlijke lunch met soep en sandwiches verzorgden, maakte het helemaal de moeite waard.

We hebben met veel plezier een bijdrage geleverd aan deze mooie organisatie en wensen de cliënten en medewerkers van Lavendel heel veel plezier met het nieuwe terras!