GKB en Waterschap Hollandse Delta werken aan waterinnovatie

24 februari 2020

Bij GKB Groep houden we wel van een uitdaging, van het sámen zoeken naar innovatieve, nieuwe, maatwerkoplossingen. De verstelbare droogzetschotten die GKB ontwikkelde in samenwerking met het waterschap Hollandse Delta zijn daarvan een mooi voorbeeld.

 

Samen werken aan innovatie
Het waterschap heeft een groot aantal gemalen in het beheer. Om deze gemalen te onderhouden moeten ze van tijd tot tijd droog gezet worden, hiervoor worden zogenaamde droogzetschotten gebruikt. Het waterschap vond het kostbaar en niet duurzaam om voor elk gemaal afzonderlijke schotten te laten maken en was op zoek naar een flexibele oplossing. GKB Staalwerk werd ingeschakeld om in nauwe samenwerking met de experts van het Waterschap een verstelbaar schot te ontwikkelen. De uitkomst is een modulair opgebouwd, hydraulisch verstelbaar droogzetschot dat in de sponningen van bijna elk gemaal past. Een bijzondere samenwerking die de inzending voor de Waterinnovatieprijs 2019 opleverde.

 

Flexibele maatwerkoplossingen
GKB gelooft in samenwerken. Met een sterke regionale binding en een breed scala aan expertises, materieel en mogelijkheden, gaan we complexe vraagstukken – zoals dit project – met veel plezier aan. De samenwerking met waterschappen en gemeenten stelt ons in staat om met onze eigen expertise een bijdrage te leveren aan onze directe omgeving. Bovendien daagt het ons uit om voorbij de standaardoplossingen te kijken. Om nieuwe toepassingen te vinden voor bekende technieken en bestaande methoden door te ontwikkelen en opnieuw uit te vinden. Maatwerk maken dat ertoe doet. Dat doen we graag!

 

Wilt u meer weten over GKB, wat wij doen en waarom? Klik dan hier.
Klik hier voor een overzicht van meer projecten van GKB Staalwerk.

 

Vlog verstelbare droogzetschotten

Uitleg verstelbare droogzetschotten