Fietsenstalling wordt Pannaveld op Wartburg College De Swaef

30 juni 2020

In opdracht van het Wartburg College in Rotterdam is GKB gestart met de herinrichting van de buitenruimte van locatie De Swaef. Met een meer uitnodigende buitenruimte, wil de schoolleiding de leerlingen stimuleren meer naar buiten te gaan.

 

Meer naar buiten

De leerlingen van De Swaef, een school met een beroepsgericht profiel, kwamen weinig buiten. Er werd door de directeur, de heer C.J. Hoekman, een rondvraag gedaan onder de leerlingen. Hieruit kwam naar voren dat leerlingen de bestaande buitenruimte als weinig uitnodigend ervaarden. Eén van de belangrijkste wensen die naar voren kwam, was de behoefte aan een pannaveld (nb. panna is een soort voetbalspel). GKB werd gevraagd de herinrichting van de buitenruimte te realiseren.

 

Praktijkleren in de praktijk

Bij Beroepencollege de Swaef, onderdeel van het Wartburg College in Rotterdam, staat de beroepspraktijk centraal. Vanaf dag één gaan de leerlingen hier praktisch aan de slag, binnen een van de richtingen, Bouwen, Wonen & Interieur, Produceren, Installeren & Energie, Mobiliteit & Transport, Zorg & Welzijn of Economie & Ondernemen. Omdat ook metaaltechniek onderdeel uitmaakt van het curriculum, konden we de leerlingen van De Swaef actief betrekken bij de werkzaamheden.

 

Verleidelijke buitenruimte

In samenwerking met De Swaef en Otteva Vastgoed Advies heeft GKB een ontwerp verzorgd voor de buitenruimte dat leerlingen moet verleiden om meer naar buiten te gaan. Daarnaast is er ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid, participatie, waterberging en groen. De fietsenstalling is vervangen door fietsnietjes, waardoor er meer lucht én materiaal vrijkwam. Onder het motto ‘weggooien is zonde’, is het materiaal van de fietsenstalling (persroosters) door de leerlingen van de afdeling metaaltechniek namelijk omgebouwd tot het zo gewenste Pannaveld.

“Wat betreft de uitvoering en samenwerking tot nu toe: complimenten! Mooi om te zien hoe bevlogen jullie mensen bezig zijn om het terrein opnieuw in te richten.”
– C.J. (Christian) Hoekman, Directeur

Het schiet flink op met de werkzaamheden. Binnenkort kunnen de leerlingen van de opleiding schilderen de puntjes op de i zetten. We verwachten het project eind augustus 2020 te kunnen opleveren.

 

Als het enthousiasme van de metaalleerlingen een voorbode is van het enthousiasme waarmee er op het nieuwe veld ‘gepoort’ gaat worden hebben we er wel vertrouwen in. Dan zullen de leerlingen van De Swaef voortaan zeker meer buiten te vinden zijn!

 

Wilt u ook úw buitenruimte aantrekkelijker, duurzamer en beter inrichten? We denken graag met u mee! Neem contact met ons op voor meer informatie of het plannen van een adviesgesprek.