Diploma én contract voor eerste lichting GKB Bedrijfsschool-leerlingen

16 juli 2020

Op zoek naar goed opgeleide, praktijkgerichte vakmensen, startte GKB in september 2018 met de ‘GKB Bedrijfsschool’. Deze eigen MBO-opleiding, gericht op wegenbouw, groen en civiel, heeft zijn vruchten afgeworpen. Deze week ontvingen alle kersverse professionals hun diploma én tekenden hun contract bij GKB!

 

Praktijkonderwijs in ontwikkeling

Omdat het altijd lastig is om goede, vakkundige medewerkers te vinden, namen we bij GKB een kleine twee jaar geleden het heft in eigen handen. In samenwerking met business school Essenzo, werd een tweejarige MBO opleiding ontwikkeld. Deze opleiding biedt een combinatie van vier dagen praktijkleren bij GKB en één dag theorielessen, ook gegeven door mensen uit de beroepspraktijk. Tien enthousiaste leerlingen startten in september 2018 aan de opleiding. Ook vanuit de omgeving en de politiek waren de reacties laaiend enthousiast. Tweede kamerlid Dennis Wiersma kwam zelfs langs om te bekijken hoe de bedrijfsschool georganiseerd was én om een klein lesje mee te pakken.

De afgelopen twee jaar hebben we, onder begeleiding van Essenzo, onze vakkennis in een complete en volwaardige MBO opleiding kunnen gieten. Inmiddels zijn we zo ver dat de opleiding klaar is voor het reguliere onderwijs. In september 2020 start dan ook de 2e editie van de GKB bedrijfsschool bij MBO onderwijsinstelling het Hoornbeeck College.

 

Eerste lichting afgestudeerd

Deze week was het feest bij GKB. Voor de leerlingen van de bedrijfsschool die na twee jaar hard werken hun diploma’s ontvingen. Én voor GKB zelf, nu we in één klap een prachtig team aan nieuwe medewerkers rijker zijn.

Tijdens de feestelijke diploma uitreiking op woensdag 15 juli waren alle leerlingen en ouders aanwezig. De leerlingen hebben het diploma Allround vakman GWW, niveau 3 gehaald. En bijna de hele groep ontving daar bovenop ook het diploma Uitvoerder bouw en infra, niveau 4.

Super trots op deze mooie lichting vakmensen, mochten de leerlingen direct na hun diploma’s, natuurlijk ook meteen hun contract bij GKB tekenen!

 

Een dankwoord

We willen Essenzo bedanken voor de prettige samenwerking en de gedegen ondersteuning bij het ontwikkelen van een MBO opleiding waarmee we de toekomst tegemoet kunnen. Onze eerste lichting leerlingen bedanken we voor hun inzet en enthousiasme. We wensen ze éérst een fijn feestje en hopen samen nog vele mooie jaren te beleven bij GKB.

Heb je interesse in de GKB Bedrijfsschool? In september start een nieuwe opleiding. Klik hier voor meer informatie.