Start 2e leerjaar GKB Bedrijfsschool

19 september 2019

Afgelopen week zijn – na een welverdiende zomervakantie – de leerlingen van de GKB bedrijfsschool weer van start gegaan. Aan het einde van dit schooljaar zal de eerste lichting jongeren onze interne, tweejarige MBO-opleiding afronden. Tot die tijd hebben we nog een hoop mooie praktijkprojecten en vakken voor ze in petto. Te beginnen met deze les ‘Riolering’ (gegeven door medewerkers van GKB) en lessen Engels, verzorgd door Essenzo.

In het najaar van 2018 is GKB gestart met een tweejarige MBO niveau 4 opleiding, gericht op wegenbouw, groen en civiel. Het onderwijs is zeer praktijkgericht en de lessen worden veelal gegeven door werknemers van GKB. Zo ook deze eerste module, waarin de leerlingen alles leren omtrent de aanleg van riolering. Onze ervaren medewerkers hebben kennis van de onderliggende theorie, maar kunnen de leerlingen bovenal ontzettend veel leren over hoe het werk in de praktijk gaat, wat er mis kan gaan en waarmee rekening gehouden dient te worden. Échte geleerde lessen uit de beroepspraktijk.

onze ervaren medewerkers hebben kennis van de onderliggende theorie, maar kunnen de leerlingen ontzettend veel leren over de praktijk

Naast de vakinhoudelijke lessen is er ook aandacht voor de algemene basisvaardigheden. Zo start de Essenzo Business School dit seizoen met het verzorgen van lessen Engels aan de GKB Bedrijfsschool. We zijn blij de ervaren vakdocenten van deze particuliere business school tot ons team te mogen rekenen.

We wensen de leerlingen veel succes en zien een mooi leerjaar tegemoet!